Produkter
Varianter
Opret varianter til dine produkter

Denne artikel beskriver, hvordan du opretter varianter og opstiller disse på din Turis shop

Sofie Birch Løfstedt avatar
Skrevet af Sofie Birch Løfstedt
Opdateret over en uge siden

I denne artikel vil vi gennemgå følgende:

Hvad er varianter?

Hvordan opretter jeg varianter?

Trin-for-trin guide

• Eksempel 1 - T-shirt

• Eksempel 2 - 3 forskellige stole

Variant opstillinger

• Miniaturebilleder

• Farveprøver

• Dropdown

• Linjevisning

Omarranger Varianthierarki

Sletning og ophævelse af gruppering af varianter

Hvad er varianter?

Hvis du sælger produkter i forskellige varianter, er dette afsnittet, du skal kende. Det er her du administrerer dine Varianter, og vælger hvordan de skal vises i din webshop.

Først og fremmest, hvad er en variant i Turis - se nedenfor.

Varianter er – som navnet antyder – varianter af et produkt. Det betyder altså flere produkter, der overvejende er ens, bortset fra en eller flere små variationer. En Variant kan for eksempel være størrelse, farve, mål og vægt.

Hvordan opretter jeg varianter?

Oprettelse af en variant sker IKKE i Variant-sektionen, men i stedet i Products-sektionen. For at komme i gang skal du gå til 📦 Produkter i menuen til venstre og klikke på "+/plus" i øverste højre hjørne. Vinduet nedenfor vises.

Trin-for-trin guide:

1. Varianter: giv Varianten et navn, f.eks. "T-shirt" eller "bukser"

2. Varianttitel (farve, smag, stil): angiv farve, materiale, stil, f.eks. "Grøn"

3. Størrelse/Volume: definer størrelse eller volumen, f.eks. "Small", "Medium" eller "Large"

Eksempel 1 - T-shirt

I det følgende eksempel har vi en T-Shirt, der er Grøn, og den kommer i tre forskellige størrelser; Lille, mellem og stor.

Det første, vi skal gøre, er at lave T-shirten tre gange, da vi skal lave tre forskellige størrelser.

Nu hvor vi har lavet tre grønne t-shirts, kan vi tildele hver af dem en størrelse. Vi starter med størrelsen Small (SKU #3000053).

1. For det første skal vi oprette den som en variant. For at gøre dette klikker vi på produktet og scroller ned til "Varianter" og klikker på "Vælg muligheder".

Nu vil vi skabe og navngive Varianten, vi vil kalde den T-Shirt.

2. For det andet skal vi give den en varianttitel. Det gør vi ved at klikke på "Vælg muligheder".

Her opkalder vi den efter dens farve, som er Grøn.

3. For det tredje vil vi nu tilføje størrelsen på T-shirten. Det gør vi ved at klikke på "Vælg muligheder".

Her betegner vi størrelsen som Small.

Vi har nu lavet en Variant der hedder T-shirt, farven er Grøn og størrelsen på den er Small.

Nu hvor vi har lavet varianten (T-shirt > Grøn > Lille), vil vi følge samme procedure for at skabe størrelsen Medium og Large.

Medium (SKU #3000051)

Large (SKU #3000052)

Vi har nu en Variant der hedder T-shirt, farven er Grøn og den indeholder tre størrelser; Lille, mellem og stor.

Eksempel 2 - 3 forskellige stole

I eksemplet nedenfor har vi allerede lavet tre produkter – tre forskellige typer stole.

Lad os sige, at i stedet for at vise disse tre produkter hver for sig, ønsker vi i stedet at "bundle" eller "gruppere" dem sammen og derved vise dem som ét produkt i tre varianter.

For at gøre dette klikker vi på et af produkterne – i dette tilfælde træstolen (SKU #100021) – og opretter en ny variant i feltet "Varianter", som vi kalder stole.

Chairs

Dernæst ønsker vi at specificere, hvad der adskiller denne særlige Variant (stol) fra de andre stole, vi "bundter" eller "grupperer" sammen. Vi gør dette ved at tilføje en varianttitel. I dette givne eksempel er den mest oplagte forskel, at stolen er lavet af træ.

Variant_Title

Da vi kun skelner i én type variant - materialet - lægger vi også "Wood" i størrelsesvolumen.

Variant_Wooden_Chair2

Så nu hvor vi har fortalt Turis, at dette træstolsprodukt er en del af en stolevariant, er varianten blevet skabt, og vi kan tilføje andre produkter til samme variant. Derfor følger vi samme procedure for de resterende to stole – stof- og plaststolen.

Chair_Fabric_Plastic

Fabric chair (SKU #100023)

Fabric_Chair

Plastic chair (SKU #100022)

Plastic_Chair

Vi har nu en Variant, der hedder "Chair", og den har tre forskellige stilarter; Træ, stof og plastik.

Variant opstilling

I Turis er det muligt at vise varianter på forskellige måder, og disse er:

1. Miniaturebilleder (Thumbnail images)

2. Farveprøver (Color swatches)

3. Dropdown

Den bedste måde at vise en produktvariant på afhænger af, hvilken type produkt du sælger, hvor mange varianter du har og selvfølgelig hvordan du kan lide at vise dine produkter.

For at få adgang til Varianter skal du gå til Produkter i menuen til venstre og klikke på Varianter. Du får så et overblik, der ser sådan ud.

Variants_Overview

Klik derefter på knappen "Indstillinger", der er i højre side af Stole, og vinduet nedenfor åbnes.

Variant_Settings

I det vindue, der nu vises, kan du indstille standardvarianten og hvad der skal vises varianter som.

Miniaturebilleder

Hvis du vælger at vise din produktvariant som miniaturebilleder, skal du indstille et billede for hver produktvariant. Det gør du ved at klikke på "+ / plus" ud for hver variant og vælge et billede fra Mediebiblioteket eller du kan uploade et nyt produktbillede.

Thumbnail_Image

Når du har tilføjet billederne færdiggør du ved at trykke på "Gem". Nu vil din produktvariant blive vist på denne måde for dine købere.

Thumbnail_Image_Example

Farveprøver

Hvis du vælger at vise din produktvariant som farveprøver, skal du først indstille en farve for hver produktvariant. Det gør du ved at klikke på farveboksen ud for hver variant og vælge den farve du kan lide.

Color_Swatches_Menu

Når du har valgt farverne til alle varianter, afslutter du ved at trykke på "Gem". Nu vil din produktvariant blive vist på denne måde for dine købere.

Color_Swatches_Example

Dropdown

Hvis du vælger at vise din produktvariant som en dropdown, skal du blot vælge Dropdown og fuldføre ved at trykke på "Gem".

Dropdown_menu

Din produktvariant vil nu blive vist på denne måde for dine købere.

Dropdown_example

Line-View

For at vise et produkt i Line-view skal du blot vælge Line-view og afslutte ved at trykke på "Gem" knappen bagefter.

Line_view

Produktvarianten vil nu se sådan ud i din webshop.

Line_view_example

Omarranger Varianthierarki

Du kan omarrangere og tilpasse hierarkiet for en produktvariant. For at gøre det skal du klikke på pilen ved siden af Variantnavnet.

Variant_hierachy1

Så udfolder produktvarianten sig.

Variant_hierachy

Nu kan du trække og slippe varianten for at omarrangere rækkefølgen eller hierarkiet af den. Du klikker blot på " ≡ " eller f.eks. "Lille", og træk og slip det derefter igen, i den rækkefølge, du foretrækker.

Variant_hierachy2

Sletning og ophævelse af gruppering af varianter

Hvis du ikke ønsker at vise dine produktvarianter som varianter, men snarere som individuelle produkter, kan du enten ophæve grupperingen eller slette dine varianter. Begge disse udføres i variantindstillingerne.

Det gør du ved at gå til Varianter og vælge den variant, du vil ophæve eller slette.

Ungroup_delete_variant
  • Ophæv gruppevariant: Sæt flueben i feltet "vis produkter individuelt (ophæv gruppevariant)", og varianten vil ophæves

• Slet variant: klik på "slet variant", og varianten vil blive slettet

Denne artikel er oversat direkte med Google