Produkter
Oprettelse af produkter

Denne artikel beskriver hvordan du opretter produkter på din Turis konto

Sofie Birch Løfstedt avatar
Skrevet af Sofie Birch Løfstedt
Opdateret over en uge siden

Oversigt over artiklens emner:

Oprettelse af et produkt

Hvad er SKU

Hvad er EAN

Varianter

Produktkategorier

Produktpriser (vejledende pris og priser)

Særlig prislister

Rabatniveauer

Produktbilleder

For at få adgang til Produkter starter du med at klikke på 📦 Produkter i menuen til venstre.

Dernæst klikker du på knappen "+ / plus" i øverste højre hjørne for at oprette et produkt.

Produktvinduet nedenfor vises.

Oprettelse af et produkt

Når du opretter et produkt, er nogle oplysninger obligatoriske:

Produktnavn *

SKU *

Kategori *

Lager *

Sagsmængde *

Disse er markeret med en "* / stjerne".

De resterende data er valgfrie – vi anbefaler dog, at du udfylder så mange data som muligt. Dette vil hjælpe dig senere hen ad vejen og give dine forhandlere, købere og salgsagenter al den relevante produktinformation, de har brug for.

Hvad er SKU?

SKU er en forkortelse for Stock Keeping Unit. Hvert produkt har sit eget unikke SKU-nummer, der bruges til at identificere det specifikke produkt og spore lagerbeholdningen. På dansk er et SKU bedre kendt som et varenummer.

Hvad er EAN?

EAN er en forkortelse for European Article Number (nogle gange også kaldet International Article Number), og er i bund og grund produktets stregkodenummer.

Varianter

Hvad er varianter? Varianter er – som navnet antyder – varianter af et produkt. Det betyder altså flere produkter, der overvejende er ens, bortset fra en eller flere små variationer. En Variant kan for eksempel være størrelse, farve, mål og vægt.

For mere information om, hvordan du opsætter varianter, klik her

Produktkategorier

I Turis kan du opdele dine produkter i kategorier. Disse kategorier vil gøre det nemmere for dine forhandlere og købere at navigere i din butik, når de gennemser dine produkter.

Der er to typer kategorier; Kategori og underkategori. For at tilføje en kategori skal du blot klikke på "Vælg muligheder *" efterfulgt af "Tilføj kategori" og derefter indtaste navnet på kategorien. Den samme metode gælder for underkategorier.

Eksempel:

Kategori: Dametøj og/eller herretøj

Underkategorier: T-shirts, skjorter, jakker og frakker, bukser, fodtøj mm.

* vi anbefaler at holde det enkelt for at give dine brugere et overskueligt overblik

Du kan navngive dine kategorier, som du vil, og ændre det undervejs. Yderligere kan du styre hierarkiet og strukturen af dine kategorier, som du ønsker. Det gør du ved at klikke på "Navigation" i menuen til venstre. For at omstrukturere hierarkiet af dine kategorier skal du blot trække og slippe.

Produktpriser (pris og vejledende pris)

Manage_Prices

Det er her, du administrerer dine produktpriser. Der er to typer priser at administrere:

Pris: Den pris, dine forhandlere, købere og salgsagenter køber dit produkt til.

Vejl. pris: den pris, du anbefaler dine forhandlere at videresælge dine produkter til i deres butikker

Hvad er RRP?

Vejledende pris står for anbefalet udsalgspris. Dette er den pris, du anbefaler dine forhandlere at videresælge dine produkter til i deres butikker.

Hvis du sælger i flere valutaer, kan du indstille priserne for det specifikke produkt i alle valutaer (du indstiller dine valutaer ved at gå til ⚙️ Indstillinger i menuen til venstre og derefter gå til Valutaer).

Hvis der er et produkt, du kun sælger i en bestemt valuta og ikke andre, udfylder du simpelthen ikke prisen i de valutaer, hvor produktet ikke er tilgængeligt. På den måde vil produktet ikke blive vist til de forhandlere, der køber i den specifikke valuta.

🔔 Bemærk venligst: hvis et produkt ikke har en pris, vil det ikke blive vist i din butik. Sørg derfor for at tilføje prisen for at sikre, at dit produkt er synligt.

Særlige prislister

For at oprette en speciel prisliste går du først til ⚙️Indstillinger i menuen til venstre, efterfulgt af at klikke på Virksomheder. Så kommer vinduet herunder frem.

Settings_Companies_SpecialPriceList
Settings_Companies_SpecialPriceList

For at oprette en "Ny Special List" skal du blot klikke på "+ / plus" knappen og derefter give din liste et navn efterfulgt af at tildele den til en bestemt valuta. Du har nu oprettet en speciel prisliste.

Du kan nu gå tilbage til Produkter ved at klikke på Produkter i menuen til venstre. Åbn derefter det specifikke produkt, du vil tilknytte den særlige prisliste, du lige har oprettet, efterfulgt af at klikke på "Administrer specialprisliste".

Nu indtaster du blot specialprisen for produktet, og prisen vil tilsidesætte standardprisen.

Dette er de 8 trin i oprettelse af en speciel prisliste:

1. Gå til Indstillinger > Virksomheder

2. Klik på Opret ny specialprisliste

3. Giv det et navn og tildel en valuta

4. Gå nu til Produkter og klik på det produkt, du vil tilføje til den særlige prisliste

5. Produktvinduet åbnes og klik nu på Administrer specialprislister

6. Indtast prisen og klik på 'Gem'

7. Gå nu til Brugere > Forhandlere

8. Vælg en forhandler, du vil tilknytte den særlige prisliste, og vælg den liste, du har lavet

Hvis du i stedet har forhandlere og købere, der har rabatter, der ikke er produktspecifikke, men snarerer rabat på alle produkter, administrerer du dem i sektionen 👤 Brugere under den specifikke Forhandler og Køber.

Rabatniveauer

Hvad er rabatniveauer?

Rabatniveauer er en måde at tilskynde købere til at shoppe større mængder af et givet produkt ved at anvende rabatter. Dette betyder i bund og grund, at du kan give en produktbaseret rabat, der stiger, når du køber større mængder af det pågældende produkt.

Denne funktion er produktspecifik, hvilket betyder, at du definerer og opsætter et rabatniveau individuelt for et specifikt produkt.

For at komme i gang skal du klikke på find det produkt, du vil konfigurere rabatniveauer for.

Klik på produktet og derefter på 'Administrer rabatniveauer'.

Så åbner dette vindue sig, hvor du kan vælge en valuta.

Her klikker du blot på 'Valuta' rullemenuen, og menuen vil folde sig ud. Du kan vælge mellem de valutaer, der allerede er defineret og indstillet til din butik.

*Hvis du vil tilføje eller slette en valuta fra din butik, så gå til Indstillinger > Valutaer.

🔔 Bemærk venligst: et rabatniveau er valutaspecifikt, hvilket betyder, at hvis du indstiller et niveau til at være i EUR, er det kun forhandlere med EUR som indkøbsvaluta, der kan se dette rabatniveau.

Derefter vælger du en af de valutaer, der er indstillet og tilgængelig for din butik. Du vil derefter blive dirigeret til dette vindue.

Her kan du indstille et minimum antal sager* og vælge en rabatramme.

*cases refererer tilbage til den kassemængde, der er defineret for produktet.

For de rabatniveauer, vi laver her, starter vi med at indtaste '3', da vi ikke ønsker, at rabatniveauerne skal aktiveres, før en kunde tilføjer '3' sager. Så hopper vi til 'Vælg rabat'. Her kan du vælge mellem Procent (%) eller Beløb.

I dette eksempel vil vi holde os til Procent (%).

Nu med denne konfiguration, når en kunde tilføjer '3' tilfælde af produktet 'Cashewnødder', vil et rabatniveau på 10% blive tilføjet.

Du kan tilføje flere rabatniveauer til dette produkt, hvis du vil tilskynde kunder til at købe flere sager for at opnå en større rabat.

Du skal blot klikke på "+ / plus" for at tilføje flere niveauer.

Når du har defineret og tilføjet de rabatniveauer, du ønsker, skal du huske at klikke på "Gem", for at gemme dine opdateringer.

Når du har klikket på "Gem" vil dit vindue se sådan ud.

Vi har nu oprettet 3 rabatlag for produktet 'Cashewnødder'.

Hvordan ser det ud for mine købere?

For en køber, der handler i din butik (kun i EUR), vil det se sådan ud, når de klikker og tilføjer produktet til kurven.

Hvis vi derefter tilføjer flere kasser til kurven, vil produktet følge efter og udløse de andre rabatniveauer, der er defineret og opsat tidligere.

Produktbilleder

For at tilføje et billede til dit produkt skal du blot klikke på "+/plus" knappen nederst i produktvinduet og derefter uploade billedet/billederne for det specifikke produkt. Hvis du allerede har uploadet billederne til 🖼️ Mediebiblioteket, vil de allerede være synlige for dig at vælge imellem.

Sæt kryds i boksen(e) for det eller de billeder, du vil tilføje, og klik på "Tilføj billeder".

Når billederne er tilføjet produktet, kan du trække billederne rundt og vælge rækkefølgen.

Husk at trykke på 'gem', når du har redigeret billederne.

🔔 Bemærk venligst: vi anbefaler at bruge billeder med en filstørrelse på 800 - 1000 KB. Upload af billeder i større størrelser kan påvirke indlæsningstiden for din butik.