Vægtbaseret shipping

Denne artikel forklarer vores indstilling for vægtbaseret forsendelse, så du kan beregne forsendelse baseret på vægt for dine forhandlere

Sofie Birch Løfstedt avatar
Skrevet af Sofie Birch Løfstedt
Opdateret over en uge siden

Tilføjelse af vægt til produkter

For at opsætte forsendelsespriser baseret på vægt, er det for det første meget vigtigt, at du tilføjer vægt til hvert produkt. Du kan tilføje en vægten for produktet på produktets produkt-kort i feltet "unit weight". Her vælger du enhedstype og tilføjer vægten. Senere i processen vil du se, at indstillingen for vægtbaseret forsendelse er baseret i 'gram', derfor anbefaler vi, at du også indtaster produktets vægt på produktkortet i gram. Hvis du ikke indtaster produktets vægt i produktkortet, vil systemet ikke genkende, hvor tung en ordre er, og kan derfor ikke beregne fragtbeløbet i check-out.

Oprettelse af regioner

Hvis du allerede har oprettet regioner tidligere på din konto, som du gerne vil bruge til vores anden forsendelsesprismulighed, kan du springe over afsnittet nedenfor og fortsætte til 'Oprettelse af priser';

For at oprette regioner til din vægt-baseret forsendelser vælger du settings -> Shipping -> regions.

I Turis definerer du regionerne ved, at vælge de forskellige lande, der udgør en forsendelsesregion for din virksomhed. Vi anbefaler, at alle lande med de samme priser for vægtbaseret forsendelse sammensættes i en region.

En region kan variere fra kun at være ét land eller en gruppe af flere lande. Det afhænger meget af, hvordan din virksomhed håndterer fragt og relaterede forsendelsesomkostninger.

Hvis du har meget specifikke forsendelsespriser for individuelle lande anbefaler vi, at konfigurer hvert af disse lande individuelt.

Klik på "select countries" for at vælge lande som skal indgå i regionen, og rullemenuen udfoldes. Her kan du vælge så mange lande du vil, for den forsendelsesregion du er ved at definere og opsætte.

Du kan enten søge på landets navn eller scrolle gennem de forskellige lande, for at finde det/de lande, du leder efter.

Når du har fundet det land, du leder efter, skal du blot markere boksen i højre side for at tilføje det til den region, du opretter.

Hvis du tilføjer flere lande til den samme region, skal du blot fortsætte, indtil du har alle de lande, du leder efter i denne særlige region.

Landene tilføjes som en landekode på to bogstaver.

Du kan nemt slette og fjerne et land ved at klikke på det lille kryds ud for landekoden på to bogstaver.

Når du har fundet og tilføjet landet eller landene for den region, du definerer, så giv derefter regionen et navn.

Du afslutter ved at klikke på "save", og regionen vil blive vist nedenfor ved sit regionsnavn.

Hvis du har brug for at tilføje et ekstra land, slette et, omdøbe regionen eller slette hele regionen, skal du blot klikke på den grønne "Edit"-knap.

Tilføjelse af vægtbaserede priser

Efter at have tilføjet vægten til produkterne og oprettet dine regioner; klik på settings > Shipping > Rates.

Generelt følger det samme princip at oprette fragtpriser med "vægt" som med priser!

Først skal du vælge din foretrukne region, hvor du vil oprette forsendelsesniveauer med vægt og pris.

Når du har valgt din region, skal du klikke på "weight" under "set rates based on:".

Nu er du i stand til at indstille raterne for hver valuta individuelt. I vores eksempel vil vi vælge "EUR". Hvis du klikker på "set rates" ud for "EUR", åbnes følgende vindue.

Fragtbeløbet er baseret på den maksimale samlede ordrevægt. Hvordan det virker, er forklaret i eksemplet nedenfor:

Maksimal total ordre vægt (g)

forsendelsespris (ex. moms)

3000

20

4000

30

5000

40

6000

50

Opsætning af forsendelsespriser som eksemplet ovenfor betyder en 0-3000g vægt af en ordre, vil have en forsendelsespris på 20 EUR. En ordre mellem 3001g og 4000g vil så have en fragtpris på 30 EUR m.v.

For køberen vil fragtprisen se således ud i check-out.