Andre artikler
Samling af alle rabat-typer i Turis
Opdateret over en uge siden

I denne artikel vil du læse mere om alle de forskellige rabatmuligheder, du kan anvende i turis.

Rabatterne du vil læse om i denne artikel er:

• Retailer discounts

• Buyer discounts

• Discount tiers

• General discounts

• Vouchers

Retailer discounts

Forhandlerrabatter er rabatter, der kun gælder for enkelte forhandlere. Denne rabat anvendes til forhandleren på deres forhandlerkort i feltet Rabat:

Rabatten kan kun anvendes i procenter.

Når forhandleren har en rabat anvendt i dette felt, vil de blive vist rabatten i deres indkøbskurv og kassen.

Dog er alle produkter på shoppen vist normalpris.

Buyer discounts

Køberrabatter er ligesom forhandlerrabatter, der anvendes på den enkelte køber i stedet for forhandleren.

Denne rabat tilføjes på køberkortet:

Udseendemæssigt i shoppen vises køber- og forhandlerrabatten på samme måde, hvilket betyder, at køberrabatten også vises til køberen i forhåndsvisningen af kurven og i kassen og ikke på produkterne.

Discount tiers

Rabatniveauer er en måde at tilskynde købere til at shoppe større mængder af et givet produkt ved at anvende rabatter. Dette betyder i bund og grund, at du kan give en produktbaseret rabat, der stiger, når du køber større mængder af det pågældende produkt.

Denne funktion er produktspecifik, hvilket betyder, at du definerer og opsætter et rabatniveau individuelt for et specifikt produkt.

For at komme i gang skal du klikke på find det produkt, du vil konfigurere rabatniveauer for.

Klik på produktet og derefter på 'Administrer rabatniveauer'.

Så åbner dette vindue sig, hvor du kan vælge en valuta.

Her klikker du blot på 'Valuta' rullemenuen, og menuen vil folde sig ud. Du kan vælge mellem de valutaer, der allerede er defineret og indstillet til din butik.

*Hvis du vil tilføje eller slette en valuta fra din butik, så gå til Indstillinger > Valutaer.

🔔 Bemærk venligst: et rabatniveau er valutaspecifikt, hvilket betyder, at hvis du indstiller et niveau til at være i EUR, er det kun forhandlere med EUR som indkøbsvaluta, der kan se dette rabatniveau.

Derefter vælger du en af de valutaer, der er indstillet og tilgængelig for din butik. Du vil derefter blive dirigeret til dette vindue.

Her kan du indstille et minimum antal sager* og vælge en rabatramme.

*cases refererer tilbage til den kassemængde, der er defineret for produktet.

For de rabatniveauer, vi laver her, starter vi med at indtaste '3', da vi ikke ønsker, at rabatniveauerne skal aktiveres, før en kunde tilføjer '3' sager. Så hopper vi til 'Vælg rabat'. Her kan du vælge mellem Procent (%) eller Beløb.

I dette eksempel vil vi holde os til Procent (%).

Nu med denne konfiguration, når en kunde tilføjer '3' tilfælde af produktet 'Cashewnødder', vil et rabatniveau på 10% blive tilføjet.

Du kan tilføje flere rabatniveauer til dette produkt, hvis du vil tilskynde kunder til at købe flere sager for at opnå en større rabat.

Du skal blot klikke på "+ / plus" for at tilføje flere niveauer.

Når du har defineret og tilføjet de rabatniveauer, du ønsker, skal du huske at klikke på "Gem", for at gemme dine opdateringer.

Når du har klikket på "Gem" vil dit vindue se sådan ud.

Vi har nu oprettet 3 rabatlag for produktet 'Cashewnødder'.

Hvordan ser det ud for mine købere?

For en køber, der handler i din butik (kun i EUR), vil det se sådan ud, når de klikker og tilføjer produktet til kurven.

Hvis vi derefter tilføjer flere kasser til kurven, vil produktet følge efter og udløse de andre rabatniveauer, der er defineret og opsat tidligere.

Generelle rabatter

Med generelle rabatter, kan du opsætte rabatter for hver valuta på din shop og rabatten vil blive tilføjet til alle produkter og ordre imens den er aktiv.

For at få adgang til rabatter starter du ved at klikke på ⚙️Indstillinger i menuen til venstre efterfulgt af at klikke på Rabatter.

Dit vindue vil nu se sådan ud.

Her starter du ud med at give den rabat, du er ved at oprette et passende navn. Det kunne for eksempel være "Køb for 1000 EUR få 10%".

🔔 Bemærk venligst: rabatter er valutaspecifikke og forbundet med et minimumsordrebeløb. Det betyder, at rabatten aktiveres af et defineret minimumsordrebeløb.

Efter at have givet rabatten er vi ved at oprette et navn, vi definerede så om det skulle være penge eller procent. I dette eksempel vil vi gå med en rabat i procent.

Dit vindue ser nu sådan ud.

Vi indtaster derefter en procentdel, i dette tilfælde 10, og sætter et minimumsordrebeløb i EUR-feltet, som er 1000 EUR.

Hvis du ønsker at bruge 10% rabat for andre valutaer, skal du blot indtaste og angive et minimumsordrebeløb i de andre tilgængelige valutaer.

Yderligere, hvis du ønsker at tillade denne rabat at blive kombineret med andre rabatter, kan du sætte kryds i boksen med "Denne rabat kan kombineres med andre rabatter".

Fuldfør ved at trykke på knappen "Opret rabat"

Den rabat, vi lige har oprettet, vil nu blive placeret i sektionen Aktive rabatter. Den er som standard slukket, men hvis du klikker på knappen, bliver den grøn, og den tændes.

Hvordan ser det ud for mine kunder?

I kurvvisningen vil det se sådan ud, hvor de 10% rabat er angivet, som din kunde kan se, som en separat rabatlinje.

I check-out sektionen vil det også stå som en separat rabatlinje, så din kunde kan se den opnåede rabat.

Deaktivering eller sletning af rabatter

Hvis du vil deaktivere eller slette en rabat igen, kan du gøre dette på en meget enkel måde.

For at deaktivere en given rabat skal du blot trykke på knappen for at skifte fra grøn til rød, og den deaktiveres.

På den anden side, hvis du vil slette det helt, skal du klikke på den grønne knap, der siger "Indstil rabatter" og klik på "Slet rabatter".

Denne pop-up vil blive vist for at sikre, at du er opmærksom på din handling.

Klik på "Slet" og du har nu slettet og slettet denne rabat.

Vouchers

Med rabatkuponer/ Vouchers kan du gøre det muligt for dine forhandlere at indløse enten en procentdel (%) eller et pengebeløb af deres samlede ordrebeløb (før moms/afgift) ved check-out.

Hvor finder jeg kuponer i Turis?

Funktionen er placeret i Settings -> Discounts -> Vouchers

Oprettelse af rabatkuponer

Du starter oprettelsen af rabatkuponerne ved at klikke på plusknappen.

Når du har klikket på plusknappen, kan du i feltet 'Min nye rabat' definere navnet på din voucher. Dette felt vises kun internt.

I feltet nedenfor vælger du rabattypen - her kan du angive, om rabatten skal være procentvis eller et fast pengebeløb f.eks. 5 % eller 100 €. I dette eksempel valgte vi at anvende 10 % rabat.

Efter at den foretrukne rabattype er valgt, har du/sælgeren mulighed for at bestemme et minimumsordrebeløb for den oprettede voucher.

Bemærk: Det mindste ordrebeløbsfelt er valgfrit og ikke påkrævet.

Dernæst er valget af start- og slutdato: I dette felt vil du angive en start- og slutdato for den voucher, der oprettes.

Bemærk venligst: Hvis voucheren forsøges indløst af forhandleren før startdatoen eller efter slutdatoen, vil voucheren blive betragtet som ugyldig og vil returnere en meddelelse i udtjekningsfasen, der siger: "Den indsendte voucher kunne ikke indløst".

Når vi har fastsat datoperioden, går vi videre til voucherkoden. Kuponkoden kan foruddefineres af dig eller automatisk genereres af knappen "Generer" i højre side. Eksemplet nedenfor har 'SPRING10' indtastet som kuponkode.

Inden for det sidste felt kan du vælge antallet af indløsninger pr. forhandler. I eksemplet nedenfor er antallet af anvendelser sat til 1, hvilket betyder, at forhandlere kun kan indløse kuponen én gang.

For at gemme rabatkuponen skal du blot klikke på knappen 'Create Discount'.

Når værdibeviset er gemt, vil det se sådan ud på sælgerens/backend-siden:

Hvordan vil det se ud på købers/front-end side?

Køberen indløser værdibeviset ved at indtaste værdibeviskoden, SPRING10, i feltet Voucher Discount og klikke på 'Redeem'.