Alle samlingerProdukter
Preorders (forudbestillinger)
Opdateret over en uge siden

Hvad er en Preorder?

Funktionaliteten for forudbestillinger (Preorders) vil gøre det muligt for dig at promovere og sælge en ny kollektion af produkter i Turis.

Ved at gøre det muligt for detailhandlere at afgive forudbestillinger, kan du nøjagtigt måle produktionsbehov og planlægge fremad, samtidig med at de sikrer, at forudbestillingsforhandlere modtager den ønskede mængde af de kommende produkter.

Hvor finder jeg Preoders i Turis?

Forudbestilling findes under Products -> Preorder

Hvordan opretter jeg en Preorder i Turis?

Preorders deler nogenlunde samme logik i Turis som normale produktgrupper og bliver derfor henvist som Preorder groups under opsætningen af disse.

Start med at klikke på den lilla knap med +Add new preorder group.

Preorder Group Name:

Her tildeler du et navn til din preordergruppe. Dette vil være synlig for købere, når de tilgår shopsiden, for eksempel, 'Preorder 2025'.

Active Dates:

Bestem, om preordergruppen skal være aktiv, indtil den slukkes, eller Vælg en datoperiode.​

I dette eksempel forbliver gruppen aktiv, indtil den slukkes manuelt. Når du har gemt preordergruppe, vil et klik på knappen 'Aktiv' under 'Status' deaktivere preordergruppe øjeblikkeligt.

Select Date period:

I denne indstilling kan du indstille den præcise varighed for preordergruppens aktivitet. For eksempel kan du vælge en tidsramme fra 1. maj til 1. januar. Efter 1. januar skifter preordergruppen automatisk til en 'Inaktiv' status.

Delivery Dates:

Vælg de tilgængelige leveringsmåned for dine preordervarer sammen med antallet af leveringsdatoer, forhandlere kan opdele deres ordrer mellem.

Dette preordergruppen eksempel er indstillet til at have 2 antal leveringsdatoer, som detailhandlere kan dele deres ordrer mellem for år 2025.

🔔At opdele ordrer i flere leveringsdatoer kan gavne mindre virksomheder ved at hjælpe med mere effektiv lagerstyring.

For virksomheder, der beskæftiger sig med sæsonbestemte produkter, kan opdeling af ordrer i flere datoer give detailhandlere fleksibiliteten til at sende ordrer efter behov, hvilket sikrer, at de modtager fakturering for produkter, når det er nødvendigt.

Minimum order amount:

Du har to muligheder for at bestemme minimumsordrebeløbet for preordergruppen:

• Standard Minimum Order Amount Defined Per Retailer: Hvis du vælger dette valg, anvendes det minimumsordrebeløb, der allerede er defineret på forhandlerens registreringskort for forudbestillingsordrer. For eksempel, hvis forhandleren 'Viktorias butik' har EUR 300 angivet i feltet 'minimum ordrebeløb', betyder det, at når forhandleren går ind i forudbestillingsflowet, vil minimumsordrebeløbet på EUR 300 være gældende.

• Minimum Order Amount Attached Per Each Delivery: Denne mulighed giver to indstillinger:

a. Total Minimum Order: Her kan du etablere et generelt minimumsordrebeløb for din preordergruppe, som forhandlere skal opfylde for at afgive deres ordrer.

b. Delivery Date Minimum Order Amount: Hvis forudbestillingen er opdelt på flere leveringsdatoer (som i dette eksempel, delt mellem 2 datoer), kan du indstille et minimumsordrebeløb for hver leveringsdato. For eksempel vil der blive tilføjet 1000 EUR til hver dato i dette eksempel. For at køberen kan afgive forudbestillingen, skal begge datoer opfylde minimumsordrebeløbet på EUR 1000; ellers kan ordren ikke afgives.

Discount Tiers:

Du har mulighed for at anvende rabatter enten gennem produktrabatniveauer (Discount Tiers i Turis) eller ved at implementere et generelt rabatniveau for hele gruppen.

Under den første mulighed, "Enable discount tiers based off of individual products", vil eksisterende rabatniveauer for produkter automatisk blive overført til forudbestillingsprocessen. Hvis f.eks. et produkt i det almindelige ordreflow har et rabatniveau på 5 % tildelt, vil aktivering af denne mulighed også anvende 5 % rabat på produktet i preorderflowet.​

Læs mere om Discount Tiers her.

Den anden mulighed involverer tilføjelse af et "General Discount Tier" baseret på den samlede ordreværdi af preorderen. I dette scenarie vil preorders fra EUR 1500 til EUR 3000 modtage 5 % rabat, mens ordrer mellem EUR 3000 og EUR 5000 vil have 10 % rabat.

Note: I dette eksempel vil ordrer på over 5000 EUR ikke modtage yderligere rabatter.

Note: Det er muligt at tilføje flere generelle rabatniveauer ud over dem, der er vist i dette eksempel, da der ikke er nogen maksimumgrænse.

Preorder allowances:

Du kan angive antallet af forudbestillinger, som forhandleren kan afgive. Indstillingen giver to muligheder:​

Valg af 'Unlimited preorders allowed' betyder, at der ikke er nogen begrænsning på antallet af forudbestillinger, som forhandleren kan indsende.

'Limit the number of preorders a retailer can submit' kan begrænses til maksimalt 5 forudbestillingsindsendelser.

Når det maksimale antal forudbestillinger er nået, vises en meddelelse til forhandlere, når de forsøger at klikke på preordergruppens navn.

Det sidste trin i oprettelsen af preordergruppen involverer at tilføje produkter til gruppen ved at klikke på den lilla 'Add Products' knap. Når produkterne er tilføjet, skal du klikke på knappen 'Save'.

Preorder priser:

Når preordergruppen er opretter, skal du tilføje priser til produkter - Her kan du ikke nøjes med blot at have priser udfyld i dine normale felter for forhandlerpriser.

Priserne for preorders kan findes i sektionen 'Manage prices' på produktkortene.

I sektionen 'manage prices' kan du skjule/vise produkter i direkte rækkefølge og sætte særskilte priser for et produkt, afhængigt af om det er købt via direkte ordre (almindelig ordreflow) eller forudbestilling. Dette vil blive fastlagt via de priser, der er angivet på produktkortet.

Når du introducere preorders til din shop er der nu fire produktscenarier at overveje:

1. Et produkt, der kan bestilles til direkte bestilling og forudbestilling til samme pris.

I dette tilfælde er feltet 'Manage prices' udfyldt som følger:

2. Et produkt, der kan bestilles til direkte bestilling og forudbestilling, men som har en anden pris. I dette tilfælde er feltet 'Manage prices' udfyldt som følger:

3. Et produkt, der kun er tilgængeligt for direkte bestilling. I dette tilfælde vil feltet 'Manage prices' kun have 'Wholesale Price', og preorderpriserne vil stå tomme:

4. Et produkt, der kun kan forudbestilles. I dette tilfælde vil feltet 'Manage prices' kun have 'Preorder Price' udfyldt, og 'Wholesale Price' vil stå tom:

Bemærk venligst: Forudbestillingspriser kan effektivt importeres i bulk ved hjælp af vores 'Priser'-skabelon. Se vores artikel om, hvordan du bruger skabelonen 'Priser' for vejledning her.

Bemærk venligst: I øjeblikket understøtter vi ikke oprettelsen af særlige prislister specifikt til forudbestillingspriser. Det betyder, at du ikke kan oprette forudbestillingsprislister, der er skræddersyet til individuelle forhandlere. I enklere vendinger vil de priser, der er indtastet i felterne Forudbestillingspris, være synlige for alle kundesegmenter.

Hvis du bruger specielle prislister, vil dine kunder se deres forhandlerspecifikke priser under almindelige ordreprocesser. Men ved adgang til preordergruppen vil de alle blive præsenteret for de priser, der er angivet i afsnittet 'Administrer priser' -> Forudbestillingspris.

Hvordan ser Preorders ud for mine forhandlere?

Køberen går ind i forudbestillingsflowet ved at klikke på gruppen Preorders 2025. Der vises en pop op-meddelelse og angiver, at deres kurv vil blive udskiftet.

Nu kan køberen begynde at tilføje varer til kurven med de preorder varer, de ønsker at bestille.

Ved gennemgang af indkøbskurven vil de samlede omkostninger for produkter blive vist. Da ordren overstiger EUR 1500, vil det generelle rabatniveau på 5 % automatisk blive anvendt.

Når forhandleren er gået ind i kassen, bliver de bedt om at vælge antallet af leveringsdatoer, de ønsker at dele deres ordre op i. I dette eksempel vil ordren blive delt mellem to datoer.

Efter forhandlerens valg af antallet af leveringsdatoer (2), vises en pop-up prompt, der spørger, om de foretrækker en jævn fordeling af vareenheder på tværs af de valgte leveringsdatoer. Ved valg af 'Nej' placeres alle enheder på den første leveringsdato.

I dette scenarie vil vi 'Split units evenly'. Inden ordren afsluttes, vil forhandlere blive bedt om at vælge leveringsmåneden for deres ordre. For dette eksempel er leveringsdatoer sat til februar og juni 2025. Men da leveringsdatoens minimumsordrebeløb i indstillingerne tidligere var sat til EUR 1000, skal købere sikre, at ordretotalen når denne tærskel for begge leveringsdatoer.

Efter justering af enhedsmængderne for begge leveringsdatoer og opfyldelse af minimumskravet for ordrebeløb på EUR 1000, kan køberen fortsætte med at afgive ordren.

Hvordan ser forhandlernes preorders ud på Adminsiden?

Da ordren er delt mellem to leveringsdatoer, vil hver dato blive behandlet som en separat ordre.

Forudbestillingsordrer vil ligesom standardordrer være tilgængelige i sektionen 'Ordrer'. Som vist på skærmbilledet nedenfor, vil forudbestillinger blive tagget med den valgte leveringsmåned, såsom 'Preorder 2025 February' og 'Preorder 2025 June'.

Godt at vide

Ligesom med mange andre funktioner er der nogle andre indstillinger, du skal huske på.

Emails

Ved modtagelse af Preorders, i lighed med almindelige ordrer, vil både du og køberen modtage bekræftelses-e-mails. Indholdet af e-mails med preorderbekræftelse er foruddefineret, men du har fleksibiliteten til at tilpasse teksten i disse e-mails efter deres præferencer.

Kategorier

Preorders vil autogenerere underkategorier til dine Preordergrupper baseret på produkternes hovedkategorier - Dette betyder, at hvis et produkt, du tildeler, tilhører en kategori ved navn f.eks. "Fodtøj", dette vil blive tilføjet til preordergruppen som en underkategori - Hovedkategorien forbliver i det almindelige engrosflow.