Spring videre til hovedindholdet
Tracezilla

Denne artikel beskriver hvordan du opsætter din Tracezilla konto med Turis

Sofie Birch Løfstedt avatar
Skrevet af Sofie Birch Løfstedt
Opdateret over en uge siden

Med Tracezilla integrationen kan du med få klik overføre produkter og partnere(retailers) til Turis. Yderligere kan du også sende nye B2B ordre fra Turis direkte over til Tracezilla for en hurtigere ordreekspedering.

For at opsætte Tracezilla med Turis skal vi starte i Turis, da der er enkelte opsætninger vi skal lave her først:

Client id + Client secret

For at oprette et client ID og Client Secret åbner du din Turis konto går til Tools > API Clients

Herefter trykker du på den plus/+-knap som du finder i øvre, højre hjørne af din skærm eller i midten af din skærm:

Du vil nu blive bedt om at give klienten et navn, her navngiver vi klienten Tracezilla

Efter du har trykket save vil klienten nu komme frem på din skærm og du har mulighed for at åbne for denne på den lille pil i højre side af client navnet:

Vigtigt📣: Client ID og Client Secret skal du bruge senere i Tracezilla, sørg derfor for ikke at slette. Klienten må heller ikke slettes efter integrationen er opsat!

Kategori til produktoverførelse

Herefter skal du oprette en kategori til overførelse af produkter til Turis. Kategorien oprettes i Navigation som du finder i din sidemenu i Turis:

Gå ind i Navigation og tryk på +/plus-knappen som du finder i øvre, højre hjørne eller midten af din skærm:

Navngiv her kategorien og vælg 'Category' i rullemenuen under:

Tip💡: Du vælger selv hvad du gerne vil navngive kategorien, men vi anbefaler at du vælger et navn der relatere sig til Tracezilla, hvis du gerne vil have flere kategorier på din Turis shop. Det gør det nemmere for dig at holde et overblik mellem gamle produkter og nye produkter. Vil du kun have én kategori på din Turis shop kan du med fordel navgive kategorien til overførelse af produkter fra Tracezilla det samme.

Nar du har navngivet og valg 'Category i rullemenuen' trykker du 'save'

Navngiver du kategorien relateret til Tracezilla, kan du gøre kategorien usynlig for shoppen ved at trykke på vippeknappen:

Derved når der bliver overført nye produkter fra Tracezilla, bliver der ikke vist en vist en kategori for dine kunder navngivet efter Tracezilla. Produkterne fra Tracezilla vil også blive vist i den kategori navngivet all products, så dine kunder vil stadig have mulighed for at lægge ordre på varerne inden du har haft mulighed for at rykke produkterne over til den korrekte kategori.

Ordrestatusser til ordreoverførelse

Denne opsætning er ikke nødvendig og kan springes over. Vi anbefaler, at man for sit eget overbliksskyld opretter en ordrestatus relateret til Tracezilla. Så kan du bedre og nemmere holde styr på hvilke ordre som er og ikke er overført til Tracezilla.

For at oprette en status relateret til Tracezilla skal du først tilgå settings > Order settings > Statuses

For at oprette en ny status trykker du på det +/plus som du finder på den sidste status i listen over statusser:

Når du trykker på +/plus-knappen vil dette vindue poppe op hvor du kan navngive din nye status.

Vi anbefaler en status der relatere sig til Tracezilla og angiver at en ordre er overført.

Når du har valgt et navn til din nye status trykker du blot 'save' og du er færdig for nu i Turis.

Indstillinger i Tracezilla

Inden vi kan opsætte integrationen er der også nogle indstillinger, som skal lave i Tracezilla;

Tag

Tags bruges til overførelse af produkter og partnere til Turis. For at oprette et tag går du ind i dine virksomhedsindstillinger i øvre, højre hjørne og finder Tags.

Herefter trykker du Tilføj ny og udfylder felterne således:

Tryk sidst 'Gem'

Rabat - Service

I Turis vil du formentlig har forhandlere med en forudbestemt rabat. For at kunne få denne overført med til Tracezilla når de lægger ordre, skal vi oprette en forudbestemt rabat-service. Dette gør du i fanen Salg > Services

Derefter vælger du Tilføj ny og udfylder felterne således:

Vælg sidst Gem.

Sådan opsætter du integrationen i Tracezilla

Når du skal opsætte integrationen til Tracezilla er det en god ide, at have din Turis konto i en anden fane, så du nemt kan hoppe mellem de forskellige sider under opsætningen.

I Tracezilla starter du med at tilgå dine virksomhedsindstillinger i øvre, højre hjørne:

Når du er inde i virksomhedsindstillingerne vælger du 'integrationer' under 'udvidelser og integrationer':

Herefter finder du Turis under E-handel:

Når du trykker på denne, kommer du ind på nedenstående side:

Her udfylder du din Turis kontos navn. Navnet udfylder uden https:// og .turis.app.

Derefter udfylder du Klient ID og Hemmelighed, som du tidligere har oprettet i din Turis konto.

Turis:

Tracezilla:

Tryk sidst Tilslut.

Du kommer nu til denne skærm i din Tracezilla:

Herfra udfylder du blot felterne som du ser på skærmen;

Salgsordrer

Tag på kunde:

Tagget bruges til at overføre kunder fra Tracezilla til Turis - Her anbefaler vi at vælge tagget Turis:

Foruddefineret rabat-service

Har dine kunder en foruddefineret rabat tilknyttet når de lægger ordre skal dette felt udfyldes, for at kunne tilføje en rabatlinje, på deres ordre. vi har tidligere oprettet denne i her i guiden:

Opret ordre fra shop

Her vælger du ja/nej for om ordre skal overføres fra Turis til Tracezilla. Da vi gerne vil overføre ordre fra Turis til Tracezilla, vælger vi ja

Klar ordrestatus

Denne angiver hvilken status ordrene skal have, når de overføres fra Turis til Tracezilla. Skal ordrene overføres direkte når de er lagt i Turis vælges din default ordrestatus. Denne vil normalt være Pending.

Indlæst ordrestatus

Efter ordrene er overført til Tracezilla, vil Tracezilla automatik rette status i Turis, så ordren ikke bliver overført igen. Her kan du med fordel vælge den status vi tidligere har lavet i Turis eller blot vælge en anden status fra listen:

Unikt ordrepræfiks

Når ordren er overført til Tracezilla vil ordren blive vist med et selvvalgt præfiks i Tracezilla, så du ved hvilke ordre der kommer fra Turis. Her anbefaler vi noget som relatere sig til Turis.

Beholdning

Pluk fra lagerpartner/-lokation

Her vælger du hvilke partner og lager som du vil benytte:

Opdatér lagerbeholdningen i webshop

Her kan du vælge om lagerbeholdningen skal opdateres i Turis:

Varekatalog

Upload varearter med følgende tag til katalog

Tagget bruges til at overføre vare fra Tracezilla til Turis - Her anbefaler vi at vælge tagget 'Turis':

Standardkategori for nye produkter

Her vælger du hvilken kategori produkterne skal overføre til i Turis, her vælger du den kategori du tidligere har oprettet i Turis:

Når du er færdig med opsætningen, burde din skærm være lignede nedenfor:

Nu trykker du blot 'tilslut' og 'gem' (ses ikke på billedet)

Vedligeholdelse efterfølgende i Turis

Efter integrationen er etableret vil der altid være lidt vedligeholde man bør notere sig:

• Nye ordre bliver trukket en gang i timen

• Nye forhandlere og produkter, bliver overført 1 gang i timen

• Prisopdateringer på produkter 1 gang i timen

• Kategorisering af produkter - Efter at produkterne er overført til Turis, skal du sørger for at rette produkternes kategorier, så de bliver vist i de rigtige kategorier for dine kunder. Det gør du ved at finde produktet på din produktside i Turis > åbne produktet og rette kategorien i feltet Category.

• Billeder bliver ikke overført til Turis - Når produktet bliver overført til Turis, har dette ingen billeder, du skal derfor selv tilføje et eller flere billeder på denne. Ligeledes som ved kategorisering, finder du produktet på din produktside og åbner for dette. Find derefter Images og tryk på plus/+. Find nu det billede du gerne vil tilføje til produktet eller upload et nyt fra din pc.

• Du skal selv skrive en beskrivelse - For at gøre dette følge du de samme steps som før og finder Description. Her skriver du blot din beskrivelse og gemmer dine ændringer.

• Buyers bliver ikke overført og skal derfor oprettes selv. På dette link finder du en guide hvorpå du kan læse, hvordan du opretter en buyer i Turis. Buyers i Turis er også tilsvarende kontaktpersoner i Tracezilla.